Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος μας αναφορικά με την επικείμενη αναβάθμιση του εξωστρεφούς τμήματος της Εφαρμογής Κοιμητηρίων, σας ενημερώνουμε οτι για σοβαρούς τεχνικούς λόγους και για την διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας της Εφαρμογής, αναβάλεται η προγραμματισμένη αναβάθμιση της Τρίτης 22 Ιουνίου 2022 έως ότου επιλυθούν οι τεχνικές δυσκολίες.

Συνεπώς συνεχίζει να ισχύει η υφιστάμενη διαδικασία όπως την γνωρίζετε.

Θα ενημερωθείτε εγκαίρως και αναλυτικά για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.

Παραμένω στην διάθεση σας για οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί

Με Εκτίμηση

Αλέξανδρος Κορκοδίνος
Τμήμα Γ΄Κοιμητηρίου
Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας
Γενική Διεύθυνση Οικονομικού
Τηλ.: 2105444773
Φάξ.: 2105444773

Στις 19-06-2021 10:44, Αλέξανδρος Κορκοδίνος έγραψε:

Σας ενημερώνω ότι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 έχει προγραμματιστεί αναβάθμιση της εξωστρεφούς εφαρμογής των κοιμητηρίων με υλοποίηση αλλαγών σε εναρμόνιση των διατάξεων του νόμου 4759/2020 (ΦΕΚ 245/09.12.2020 τεύχος Α’): Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις.

Με την συγκεκριμένη αναβάθμιση για τις περιπτώσεις που επιλέξετε την διενέργεια κηδείας εντός ενός εκ των ναών των κοιμητηρίων, θα υπάρχει σχετική προτροπή επικοινωνίας με τους αρμόδιους ιερείς οι οποίοι θα είναι πλέον υπεύθυνοι για την απόδοση συγκεκριμένης ώρας σε ναό αρμοδιότητας τους.

Επίσης στην αρχική σελίδα της εξωστρεφούς εφαρμογής τα εργαλεία “ημερήσιο πλάνο κηδειών” και “ημερήσιο πλάνο μνημόσυνων” αντικαθίστανται με εργαλείο με τίτλο “αιτήματα κράτησης τάφου” όπως μπρείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες, στο οποίο θα φαίνονται ποια γραφεία τελετών για ποιον νεκρό και πότε πήραν ποιο τάφο ώστε να μπορούν οι ιερείς να είναι σίγουροι πριν αποδώσουν ώρα διενέργειας τελετής ότι έχει επιλεγεί τάφος.

 

 

Εν συνεχεία και κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία θα συντάσσεται πλάνο ημερήσιων κηδειών από το τμήμα του κάθε κοιμητηρίου.

Επισυνάπτω ένα απλό εγχειρίδιο για την διαδικασία κράτησης τάφου μόνο και στην κατηγορία πρότυπα έντυπα έχει ήδη ανέβει νέα πλήρης και περιεκτική έκδοση του εγχειρίδιου χρήσης

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ:

Η διαδικασία παραμένει όπως την γνωρίζετε ήδη με τις παρακάτω πολύ μικρές αλλαγές:

Όταν επιλέξετε τάφο (είτε επειδή υπάρχουν διαθέσιμοι, είτε επειδή ήσασταν σε ΛΙΣΤΑ και σας ήρθε μήνυμα να επιλέξετε τάφο)

  1. Κάντε κλικ στον τάφο που θέλετε
  2. Επιλέξτε ημερομηνία που θέλετε να ενταφιάσετε
  3. ΞΕ – ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ το ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
  4. Αν θα την φέρετε εψαλμένη αφήστε το “Χωρίς εξόδιο ακολουθία” ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ αλλιώς ΞΕΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΟ και μετά από το μενού από κάτω επιλέξτε
    1. Κηδεία επί τάφου αν θα ψαλεί κατευθείαν στον τάφο και μετά μιλάτε με τους ιερείς για την ώρα να σας στείλουν ιερέα αν είναι χριστιανική ταφή
    2. Κηδεία Πολιτική αν θα είναι πολιτική, μετά από κάτω στον Χώρο ταφής επιλέξτε Αίθουσα Γ΄ Κοιμητηρίου και μετά διαθέσιμη ώρα
    3. Κηδεία σε Ναό του Κοιμητηρίου αν θα ψάλετε σε ναό μέσα στο Κοιμητήριο και μετά μιλάτε με τους ιερείς για να κλείσετε ημέρα και ώρα

Για το Γ΄ Κοιμητήριο μιλάτε με τον Πάτερ Διονύσιο στο 6987006361

Για το Α΄ και Β΄ Κοιμητήριο θα ενημερωθείτε σχετικά απο τα γραφεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που επιλέξετε Κηδεία σε Ναό του Κοιμητηρίου η ημερομηνία που έχετε εισάγει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ και θα ισχύσει ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:

Α. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ: θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που θα μπορούσατε να έχετε για την διαδικασία.

Β. Η διαδικασία ξεκινά πλέον στις 12:00 το πρωϊ και με τις παραπάνω αλλαγές έχει γίνει πολύ πιο απλή και μετά από 10 μήνες αδιάλειπτης υποστήριξης όλοι οι χρήστες έχουν εξοικειωθεί πλήρως με την διαδικασία.

Όλες οι ανάγκες υποστήριξης και τα ερωτήματα σας μπορούν να απαντηθούν μόνο στο υπηρεσιακό τηλέφωνο μου 2105444773 και στο υπηρεσιακό μου email a.korkodinos@athens.gr εν ώρα υπηρεσίας.

Γ. Για το τί τάφοι θα βγουν προς διάθεση καθημερινά θα το μάθετε πολύ νωρίς στις 12:00 που ξεκινά η διαδικασία.

Όπως γνωρίζετε, μπορείτε να το δείτε από το μενού ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΤΑΦΗΣ. τις προγραμματισμένες  εκταφές ενώ οι υπηρεσιακές εκταφές δεν βγαίνουν με πλάνο παρά κατ’ ανάγκη.

Συνεπώς και εφόσον η διαδικασία ξεκινά πολύ νωρίς πια , μέχρι τελευταία στιγμή η διαθεσιμότητα των τάφων μεταβάλλεται.

Συνεπώς Παρακαλώ θερμά μην με ρωτάτε συνέχεια από το πρωί στο τηλέφωνο “Τι θα βγάλεις σήμερα” 

Παραμένω στην διάθεση σας για οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί

Με Εκτίμηση

Αλέξανδρος Κορκοδίνος
Τμήμα Γ΄ Κοιμητηρίου
Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας
Γενική Διεύθυνση Οικονομικού
Τηλ.: 2105444773
Φάξ.: 2105444773

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ: Αυτό το μήνυμα περιέχει πληροφορίες αποκλειστικά για τον παραλήπτη. Σε περίπτωση που περιέλθει σε σας από λάθος χωρίς να είσθε ο σκοπούμενος παραλήπτης, παρακαλούμε να το διαγράψετε άμεσα από το σύστημά σας και να ειδοποιήσετε τον αποστολέα. Η αντιγραφή, χρήση ή κοινοποίηση σε τρίτους του μηνύματος αυτού από μη κατονομαζόμενο παραλήπτη, αντίκειται στο νόμο. Το περιεχόμενο του μηνύματος αυτού περιέχει προσωπικές απόψεις του συντάκτη του. Εκτός και αν γίνεται ρητή περί του αντιθέτου μνεία στο μήνυμα, οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν επίσημες θέσεις του Δήμου Αθηναίων. Το Internet δεν είναι ασφαλές περιβάλλον και ο Δήμος Αθηναίων δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία του παραλήπτη ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση είτε σε καθυστερημένη διαβίβαση, υποκλοπή, αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς του παρόντος μηνύματος. Στον παραλήπτη εναπόκειται αποκλειστικά η ευθύνη για προστασία του συστήματός του από ιούς και για επιβεβαίωση του περιεχομένου του παρόντος.

Παραμένω στην διάθεση σας για οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί

Με Εκτίμηση

Αλέξανδρος Κορκοδίνος
Τμήμα Γ΄Κοιμητηρίου
Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας
Γενική Διεύθυνση Οικονομικού
Τηλ.: 2105444773
Φάξ.: 2105444773